​​​​​​

YÖK BAŞKANI ÖZVAR ISPARTA'YI ZİYARET ETTİ VE BAÜB TOPLANTISI’NA KATILDI

12-13 Haziran 2022 / Isparta

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, Batı Akdeniz Üniversiteler Birliği (BAÜB) Toplantısı’na katılmak ve bölgedeki üniversitelerde incelemelerde bulunmak üzere Isparta'ya ziyaret gerçekleştirdi. Özvar’a ziyaretinde YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan eşlik etti.

Isparta’da ilk olarak, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesini (ISUBÜ) ziyaret ederek Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler’den üniversitedeki çalışmalar ve akademik faaliyetler hakkında bilgi alan Özvar, modellemesi ISUBÜ Ar-Ge ve inovasyon topluluğu öğrencilerince gerçekleştirilen metaverse gözlüğü ile senato odasını gezdi. Özvar daha sonra Üniversite’nin senato toplantısına katıldı.

Farklı ülkelerden Isparta’da öğrenim görmek üzere gelmiş uluslararası öğrencilerle ISUBÜ Rektörlüğü bahçesinde bir araya gelen Özvar, öğrencilerle sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Özvar, Isparta’daki üniversitelerin öğrenci toplulukları temsilcileriyle de akşam yemeğinde buluştu ve her biri ile tek tek ilgilenerek taleplerini, önerilerini dinledi.

13 Haziran Pazar günü, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü’nü ziyaret eden ve Rektör Prof. Dr. İlker Çarıkçı’dan üniversitenin güncel durumuna ilişkin bilgi alan Özvar, ardından senato toplantısına katıldı.

Özvar, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bölgedeki üniversitelerin rektörleri ve il protokolüyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Özvar, Vali Baruş ve Belediye Başkanı Başdeğirmen’i makamlarında ayrıca ziyaret etti.

Özvar, Isparta ziyareti kapsamında Eğirdir’de bir gül bahçesini ziyaret ederek gül topladı.

Isparta temaslarını tamamlayan Özvar, Ankara’ya döndü.

-BAÜB-

BAÜB, Batı Akdeniz havzasında yer alan Akdeniz Üniversitesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Alanya HEP Üniversitesi, Antalya AKEV Üniversitesi, Antalya Bilim Üniversitesi, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesinin bir araya gelerek oluşturduğu bir birliktir.


​​​​​