​​​​​​ Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, davetlisi olarak​ Ankara’ya gelen Glasgow Üniversitesinin Filistin asıllı Rektörü Sitte’yi kabul etti

Özvar: "Gazze'de yaşanan insanlık dramını, soykırımı şiddetle telin ediyoruz. Bir an önce bu insanlık dramının son bulmasını arzu ediyoruz"

Rektör Sitte: "İsrail, Gazze'de yaptığı soykırımı esasen bir nevi üniversitelerden başlatıyor. Çünkü bir milletin üniversitelerini yok edersen o milleti yok edersin"

27 Mayıs 2024 / Ankara

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, İsrail'in Gazze kuşatması sırasında Şifa Hastanesi ve El Ehli Hastanesinde gönüllü hekimlik yapan ve yaşadıklarını bazı Avrupa ülkelerinde anlatması engellenen Glasgow Üniversitesinin Filistin asıllı Rektörü Gassan Ebu Sitte’yi makamında kabul etti.

Özvar kabulde Gazze'deki şahitliklerini Ankara’da bir üniversitede anlatma davetini kabul eden Ebu Sitte'yi ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sitte'nin Gazze'deki çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirten Özvar, "Gazze'de yaşanan insanlık dramını, soykırımı şiddetle telin ediyoruz. Bir an önce bu insanlık dramının son bulmasını arzu ediyoruz.” dedi.

Ebu Sitte’nin Türkiye'ye gelmiş olmasının fevkalade memnuniyet verici olduğunu ifade eden Özvar, Sitte’ye şöyle dedi:

“Davetimizi kabul ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Bugün Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinde vereceğiniz konferans ve paylaşacağınız tanıklıklar, Gazze'de ve dünyada yaşayan diğer Müslümanlar için fevkalade ehemmiyet arz ediyor. Türkiye, her zaman Filistinli Müslümanların arkasında bulunmuştur, bundan sonra da bulunmaya devam edecektir."

Sitte: “Gazze’deki insanlık dramını paylaşmak üzere geldim”

Gassan Ebu Sitte ise Türkiye'de yabancılık çekmediğini belirterek, "Türkiye'de zaten aynı dramı hisseden insanlarla beraberiz. Biliyoruz, Türk Milleti orada yaşadıklarımızı paylaşıyor." dedi.

Türkiye'ye Gazze'deki insanlık dramını paylaşmak üzere geldiğini ifade eden Ebu Sitte, "İsrail, Gazze'de yaptığı soykırımı esasen bir nevi üniversitelerden başlatıyor. Çünkü bir milletin üniversitelerini yok edersen o milleti yok edersin. Türkiye, her zaman Filistin halkına, özellikle eğitim konusunda öncelik tanıdı. Bizim umudumuz da o yöndedir, Türkiye eğitim konusundaki sıkıntılarımızda bize yardımcı olsun." ifadelerini kullandı.

​​