​​ Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar yangından etkilenen Bursa Uludağ Üniversitesini ziyaret etti

Özvar: “Gerek üniversitemize gerek Bursa halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ormanlarımıza özen gösterelim, bu büyük varlığımızı tehlikeye atmayalım”

1 Temmuz 2024 / Bursa

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar dünkü orman yangınında zarar gören Bursa Uludağ Üniversitesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile yangından etkilenen bölgede incelemelerde bulunan yetkililerden bilgi alan Özvar, yangın sebebiyle üniversite kampüsünde 750 dönüm arazinin yandığını belirtti.

Yangının söndürülmesi için çaba sarf eden ekiplere teşekkür eden Özvar, “Yangın hamdolsun ki başta Tarım ve Orman Bakanlığımız olmak üzere Bursa Valiliğimiz, mücavir valiliklerin, belediyelerin, itfaiyemizin, sair, kamu ve özel kuruluşların üstün gayretleriyle kontrol altına alındı ve söndürüldü. Bu mücadelede ekiplerimizle beraber öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımız da yangınla mücadelede önemli görevler üstlendi, gayret etti.” dedi.

Kısa süre içerisinde üstün gayretlerle yangının kontrol altına alınmasının ve söndürülmesinin yerleşim alanlarına, yurtlara, idari binalara, fakültelere ulaşmasını engellediğini vurgulayan Özvar, “Bu açıdan emeği geçen, gayret eden bütün çalışanlara, bütün yöneticilere şükranlarımızı sunuyoruz.Gerek üniversitemize gerek Bursa halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ormanlarımıza özen gösterelim, bu büyük varlığımızı tehlikeye atmayalım.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de son günlerde çıkan orman yangınlarına dikkat çeken Özvar, vatandaşlara uyarılarda bulunarak şöyle devam etti:

“Maalesef Anadolu'nun muhtelif yerlerinde yangınlarla karşı karşıya kalmaktadır. Tabii olarak rüzgârın etkisi, hava sıcaklığının etkisi yetkililer tarafından dile getirilmekle beraber insanımızın da bu konularda fevkalade dikkatli olması gerekiyor. Bu ormanlar kolay kolay bir araya gelmiyor, yetişmiyor. Bir sürü insanla beraber diğer canlılar da bu ormanlarda değişikliklerden istifade ediyor. Biz buradan çağrımızı tekrardan yeniliyoruz. Lütfen ormanlarımıza fevkalade özen gösterelim. Ateş yakma konusunda yetkililerin mutlaka sözlerini ve uyarılarını dinleyelim.”

​​