Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar'dan Amasya Üniversitesine ziyaret

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Amasya Üniversitesini ziyaret ederek, üniversitenin gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Özvar, Amasya Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi'ye görevinde başarılar diledi.

Amasya'nın Orta Karadeniz bölgesinin önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Özvar, “Bu bölge kendine has kimliğini korumuş ve idari bakımdan da asırlarca aynı çerçevede tutulmuş bir kent. Gerek coğrafi bakımdan gerekse yaşayan halkların kültürü bakımından Samsun, Çorum, Tokat ve Sivas ile birlikte değerlendirilmesi gereken illerden bir tanesi." dedi.

Amasya Üniversitesinin 17. senesini dolduran genç bir üniversite olduğuna dikkati çeken Özvar, ancak çok uzun yıllardır hizmet veren bir üniversiteymiş gibi intiba uyandırdığını kaydetti. Amasya'nın 350 bine yaklaşan nüfusunun üniversite açısından avantaj olduğuna işaret eden Özvar, “Nüfusun fazla olması üniversiteye, kuruluşunda bazı avantajlar sağlıyor. Amasya Üniversitesi talihli doğan üniversitelerimizden bir tanesi. Yükseköğretim Kurulu olarak tüm üniversitelerimize olduğu gibi Amasya Üniversitesine de her tür desteği vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Turabi de ziyaretinden dolayı Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar'a teşekkür ederek, Amasya Üniversitesinin ülkenin geleceğine yatırım yapan bir üniversite olması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

 

​​