Depremden etkilenen üniversite öğrencilerine diplomasi semineri

Dışişleri Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliğiyle 8-18 Mayıs tarihlerinde depremden etkilenen üniversitelerdeki öğrencilere yönelik dış politika konusunda çevrim içi seminer düzenleniyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar: “Okul dışı bu tür ciddi, bilimsel yetkinlikleri olan etkinliklere katılmanızı önemli buluyorum. Bundan sonra da programlarınızdaki derslere ilaveten yeni seminerler düzenleyeceğimizi duyurmak isterim. Katılımınızın sizler için çok faydalı olacağına inanıyorum.”

8 Mayıs 2023

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM) ve Yükseköğretim Kurulu iş birliğiyle “Depremden Etkilenen Üniversitelerdeki Öğrencilere Yönelik Çevrim İçi Diplomasi Semineri” düzenlendi.

SAM’ın “Deprem Bölgesindeki Üniversite Öğrencilerimizle El Ele” programı kapsamında gerçekleştirilen ve 8-18 Mayıs 2023 tarihlerinde planlanan Depremden Etkilenen Üniversitelerdeki Öğrencilere Yönelik Çevrim İçi Diplomasi Seminerinde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar öğrencilere seslendi.

Dışişleri Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında yapılan protokolle öğrencilere üniversite eğitimleri ve dersleri dışında bir paket program sunduklarını söyleyen Özvar, “Bu paket program sizleri Türk dış politikasının muhtelif temaları ile tanıştırabilmek, sizlerin ilgisini güncel Türkiye’nin reel sorunlarıyla politika problemleriyle,  dış işleriyle, uluslararası ilişkileriyle aslında bir araya getirmek ve sizlere Türkiye’nin güncel dış politika konularını anlatabilmek, bu konuda yetkin ağızlardan bilgi sunmayı hedefliyor.” dedi.

Okul dışında bu tür ciddi, bilimsel yetkinlikleri olan etkinliklere öğrencilerin katılmalarını önemli bulduğunu belirten Özvar, “Bundan sonra da programlarınızdaki derslere ilaveten yeni seminerler düzenleyeceğimizi duyurmak isterim. Katılımınızın sizler için çok faydalı olacağına inanıyorum. Öğrencilerimiz kendi program, bölüm veya fakülteleri dışında bilimsel, akademik etkinliklere ne kadar fazla katılırlarsa o ölçüde kendi bilgi, beceri ve yetkinliklerini artıracaklardır. Üniversite dışında fakat üniversite kalitesinde bu tür etkinlikler üniversite öğrencilerimize fevkalade önemli nitelikler kazandırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Çevrim İçi Diplomasi Semineri boyunca, öğrencilerin Dışişleri Bakanlığını yakından tanımasının yanı sıra dış politikanın önemli konularında eğitim almaları hedefleniyor. Çevrim içi seminer programına deprem bölgesindeki 15 üniversiteden öğrenciler katılıyor.

 

​​