​​​

​​​​​​​​

YÖK’TE “COĞRAFYACI” AKADEMİSYENLER İLE TOPLANTI


“Yeni YÖK” olarak, yükseköğretim sistemimize ilişkin gündemimizde yer alan konuları ilgili paydaşları YÖK’e davet ederek görüşmeye devam edilmektedir.

Bu kapsamda son olarak Sosyal Bilimler alanında önem verdiğimiz bir alan olan “Coğrafya”nın üniversitelerimizdeki mevcut durumunu ele almak üzere coğrafyacı akademisyenlerle YÖK’te bir araya gelindi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya YÖK Yürütme Kurulu Üyelerinin yanı sıra ilgili Rektörler, Dekanlar, Bölüm Başkanları ve Türk Coğrafya Kurumu Başkanı katıldı.

YÖK Başkanı Saraç’ın açılış konuşmasının ardından Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Doç. Dr. T. Ahmet Ertek bir sunum gerçekleştirerek YÖK tarafından program isimlerindeki karışıklığa son vermek amacıyla yapılan yeniden düzenlenmeye ilişkin kamuoyunun değerlendirmesine açılan taslak çalışmaya dair coğrafya özelinde önerilerde bulundu.

Sunumun ardından toplantıya katılan ilgili Rektörler, Dekanlar ve Bölüm Başkanları söz alarak soru, görüş ve önerilerini YÖK Başkanı Saraç’a bizzat iletme fırsatı buldu.

Toplantıya katılan katılımcılar kendi alanlarına yönelik YÖK’te, Başkan Saraç’ın başkanlığında böyle bir toplantının düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler.



​​