​​​

YÖK “VAKIF YÜKSEKÖ​ĞRETİM KURUMLARI 2019” RAPORUNU YAYIMLADI


Yükseköğretim tarihimizde ilk kez geçtiğimiz sene “Yeni YÖK” tarafından yayımlanan, ülkemizdeki vakıf yükseköğretim kurumlarına ait akademik, idari ve mali verileri içeren raporun ikincisi olan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019” kitapçığı yayımlandı.

Yükseköğretim sistemimizde yer alan Vakıf yükseköğretim kurumlarına ait en kapsamlı verileri içeren rapor olma özelliğine sahip olan “Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018” yılı raporu, geçtiğimiz yıl YÖK tarafından yayımlanarak ilk kez paydaşların ve bütün kamuoyunun istifadesine sunulmuştu.

YÖK, paydaşlar tarafından büyük ilgi gören rapordaki bilgileri 2019 yılı verileriyle güncelleyerek yeniledi ve yine sistemin güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koydu. Bu yıl ilk kez paylaşılan bazı yeni akademik ve mali verilerde yeni raporda yerini aldı.

“Yeni YÖK” tarafından vakıf yükseköğretim kurumlarına yönelik yapılan değerlendirme süreçlerindeki iyileştirmeler ve mevzuat değişiklerinin olumlu sonuçlar doğurduğu görülmektedir. Her yıl yayımlanan raporlarla gerçekleşen ‘şeffaflık ve veri paylaşımının’, sistemin değerlendirilmesi ve iyileşmesi açısından YÖK denetimlerinden daha fazla olumlu sonuçlar üreteceği düşünülmektedir.

“Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2019” kitapçığı için tıklayınız