​​


​Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar Antalya'da

Özvar, 3. Antalya Diplomasi Forumu'na katıldı, Akdeniz Üniversitesini ziyaret etti, bölgedeki üniversitelerin rektörleriyle toplantı gerçekleştirdi

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Antalya Diplomasi Forumuna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Antalya'yı ziyaret etti. Özvar'a ziyaretinde Yükseköğretim Yürütüme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan eşlik etti.

Antalya'da ilk olarak Akdeniz Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan üniversitede yürütülen akademik çalışmalara ve bilimsel faaliyetlere ilişkin bilgi alan Özvar, senato toplantısına başkanlık etti. Özvar, Yükseköğretim Kurulunun perspektifi konusunda akademisyenleri bilgilendirdi, onların görüş ve önerilerini dinledi.

Akdeniz Üniversitesinin akademik üretkenlik, uluslararası yayın, öğretim üyelerinin ortaya koyduğu eserler bakımından önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini belirten Özvar, üniversitenin bulunduğu lokasyon itibarıyla da Türkiye'de eşsiz bir yere sahip olduğunu kaydetti.

“Akdeniz Üniversitesini Türkiye'nin uluslararası alana açılan bir yükseköğretim merkezi olarak hayal ediyoruz"

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar, Akdeniz Üniversitesinin kurulduğu mekân itibarıyla eşsiz imkanlar, fırsatlar, potansiyeller sağlayan bir üniversite olduğuna dikkat çekerek, “Biz Akdeniz Üniversitesini Türkiye'nin uluslararası alana açılan bir yükseköğretim merkezi olarak hayal ediyoruz. Bu konuda Akdeniz Üniversitesinin almış olduğu çok önemli mesafeler var." dedi.

Özvar, üniversitelerin uluslararası alanda daha görünür hale gelmesini çok önemsediklerini vurgulayarak şöyle devam etti:

“Uluslararası görünürlük uluslararasılaşma bakımından ilk adımdır. Uluslararası görünürlüğün en önemli parametrelerinden biri öğrenciler ve öğretim elemanlarıdır. Ama en az bunun kadar belki daha fazla önemli olan üniversitemizin akademik üretkenlik kapasitesidir. Yani uluslararası yayın, uluslararası iş birlikleri ve hocalarımızın bu alanda ortaya koydukları eserler. Akdeniz Üniversitesi hakikaten bu konuda önemli bir sıçrama gerçekleştirdi. Biz de o sebeple Akdeniz Üniversitesi'ni sizler de biliyorsunuz izlemeye aldık. Araştırma Üniversitesi izleme grubu içerisinde yer alıyor. İki sene içerisinde Akdeniz Üniversitesi'nin bu çıktılarının takip etmeye devam edeceğiz.". ​

-Antalya Diplomasi Forumu-

Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 147 ülkeden temsilcinin katılımıyla gerçekleştirilen 3. Antalya Diplomasi Forumu'nun (ADF) açılış törenine katıldı.

“Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak" ana temasıyla 1-3 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek ADF vesilesiyle devlet ve hükümet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları, akademisyenler ile düşünce kuruluşları, kapsamlı görüş alışverişinde bulunacak.

-Bölge üniversite rektörleriyle toplantı-

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar Antalya'da bölge üniversitelerin rektörleriyle de bir araya geldi.

Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğindeki toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Güner, Antalya Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Ekercin, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Çatal, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İskenderun Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Tolga Depci katıldı.


​​